UTRECHT - Fresku en het Metropole Orkest delen het podium op zondag 21 mei 2023 in TivoliVredenburg, in een concert wat Eva Cleven presenteert. Bekend van zijn zinderende 101Barz-sessies en hits als Glimlach en Nieuwe Dag voert hij een aantal van zijn tracks uit in een meeslepende orkestrale remix. Het programma wordt aangevuld met de stukken van jonge scholieren uit het educatieproject Music Unites.


Metropole Orkest x Fresku
Het Metropole Orkest is hét pop en jazz orkest van de wereld. Ze spelen alles behalve klassieke muziek en zijn daarom vernieuwend in de orkestwereld. Het diverse aanbod aan concerten maakt dat er voor iedereen wel iets bij zit. Denk aan concerten als Efteling in Concert, maar ook samenwerkingen met artiesten als Robbie Williams en Maan. Net als het Metropole Orkest experimenteert Fresku ook in zijn muziek en teksten. Hij is een woordkunstenaar die maatschappelijke en persoonlijke onderwerpen bespreekt in zijn nummers. Muziek is voor hem een uitlaatklep waardoor nummers resoneren met zijn leven op dat moment.

Het is niet de eerste keer dat het Metropole Orkest en Fresku het podium delen. In 2021 traden ze samen op tijdens het jubileum van 101Barz. Een bijzondere samenwerking waar twee verschillende muziekstijlen bij elkaar kwamen, die voor veel enthousiaste reacties zorgde.

Music Unites
Het concert wordt aangevuld met muziek uit het Music Unites educatieproject. In tien dagdelen worden vier vmbo-klassen begeleid in het maakproces van hun eigen muziek door artistiek leider Rohan Poldervaart. De jongeren komen tijdens het proces in aanraking met spoken word, compositie, theater, zang en ritmisch spreken en worden aangemoedigd om zichzelf te uiten. Gezamenlijk werken ze toe naar het eindresultaat: een eigen gecomponeerd muziekstuk, dat ze zelf uitvoeren tijdens een concert in TivoliVredenburg waarbij het Metropole Orkest de scholieren begeleid.

Familieconcert
Het concert wordt gepresenteerd door Eva Cleven en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Een bijzondere kennismaking met een orkest gecombineerd met hiphop maakt het een unieke ervaring voor iedereen in de familie. Het concert van het Metropole Orkest en Fresku is op 21 mei 2023 om 14:00 uur te zien in TivoliVredenburg in Utrecht. Meer weten of kaarten bestellen? Ga naar www.mo.nl/familieconcert.

Music Unites wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, VSB Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fentener van Vlissingen Fonds, K.F. Hein fonds.