UTRECHT - Het Bierfestival Mout komt deze zomer voor het eerst naar Utrecht! Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 augustus maken Utrechters kennis met meer dan 200 verschillende soorten speciaalbier, livemuziek, activiteiten en meer. Tickets zijn vanaf maandag 19 juli 10:00 uur verkrijgbaar via www.moutbierfestival.nl. Mocht het festival onverhoopt niet door kunnen gaan, krijgen ticketkopers het aankoopbedrag (exclusief servicekosten) terug.

Het is de 1e keer dat het speciaalbierfestival in Utrecht plaatsvindt. Eerder vonden er al uitverkochte edities plaats in steden als Nijmegen, Tilburg, Arnhem, Zwolle en Enschede. In Utrecht wordt het Wilhelminapark omgetoverd tot de gezelligste biertuin van Utrecht. Een editie waarin bijzondere smaken, lekkere muziek, een gemoedelijke sfeer en jong en oud elkaar eindelijk weer kunnen ontmoeten in de zomerzon. Met meer dan 200 verschillende bieren op het menu en ruim 20 persoonlijk aanwezige brouwerijen, is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen. Naast speciaalbier vind je op het festival tal van activiteiten waaronder tafelvoetballen, brouw demonstraties, proeverijen en een uitgebreid muzikaal programma. De editie wordt geheel ingericht volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat mensen zittend aan tafel bediend worden, tenzij de maatregelen veranderen.

"We vinden het fantastisch om voor de allereerste keer met Mout Bierfestival in Utrecht neer te strijken. Na een heftig jaar dat we vooral binnen en thuis hebben doorgebracht, kijken wij ernaar uit om erop uit te gaan en samen te proosten op het leven." – aldus Tinus Weijkamp, organisator van het festival.


Op smaakvakantie in eigen stad
Iedere brouwerij heeft een eigen vaste tap en daarnaast allerlei specials op fles en op blik in het assortiment. Daarnaast kunnen bezoekers op een muziekprogramma rekenen met een brede selectie aan genres waarin alles van vergeten hits tot boogie, jazz en wereldmuziek een plekje heeft. Tussen de bierbedrijven door kan je genieten van verschillende workshops. Ook dit jaar vinden er bijzondere proeverijen plaats onder leiding van de gerenommeerde internationale bier-sommelier Arvid Bergström. Ook is er gezorgd voor genoeg lekker eten voor de vega's en de vleeseters, zodat bezoekers geen moment honger hoeven te hebben.

Mout Bierfestival 2021 wordt ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo kunnen bezoekers tijdslots reserveren (variërend van minimaal 4,5 tot maximaal 6 uur), is het terras ruim opgezet, worden bezoekers aan tafel bediend en kunnen ze alleen contactloos of met PIN betalen. Alle informatie over de maatregelen zijn te vinden op www.moutbierfestival.nl.

Tijdslot-tickets voor Mout Bierfestival 2021 kosten €7,50,- (exclusief €1,50 servicekosten). Er is ook een beperkt aantal Early Beer Tickets verkrijgbaar voor €5,50 (exclusief €1,50 servicekosten. Tickets zijn vanaf maandag 19 juli 10:00 uur verkrijgbaar via www.moutbierfestival.nl.