LEUSDEN - Een nieuw dynamisch projectorkest gaat van start in Midden-Nederland. Voor deze nieuwe muzikale formatie worden muzikanten uit de regio geworven om op projectbasis grootschalige muziekprojecten op te zetten. De kick-off van dit unieke orkest is het evenement 'Top 2000 in Concert' op 22 december in het AFAS Theater Leusden. Het Project-Orkest is een initiatief van muziekvereniging Lisiduna Leusden. Theo Wouters (voorzitter muziekvereniging Lisiduna Leusden) en Cees Coenen (dirigent Lisiduna) kwamen samen in actie om dit ambitieuze project op te zetten.

Grensverleggend projectorkest

Het Project-Orkest, onder de bedreven muzikale leiding van Cees Coenen, brengt een nieuw uniek orkest in Midden-Nederland. Dit initiatief verwelkomt gedreven muzikanten die op zoek zijn naar een nieuwe muzikale uitdaging. Het orkest krijgt een unieke klankkleur, voortkomend uit de combinatie van een orkest- en bigbandsound en een combo met gitaar, percussie en toetsen. Dit maakt het Project-Orkest geschikt voor het ondersteunen van grootschalige evenementen. Cees Coenen: "Muzikanten zijn vaak enthousiast om populaire popmuziek te spelen omdat het publiek dat herkent. Normaal gesproken is dit soort muziek vooral het domein van orkesten zoals het Metropole Orkest. Ons doel is om een uniek geluid te creëren dat voortkomt uit de blaasmuziekwereld, door elementen van orkest, bigband en popmuziek te combineren." Het streven is om jaarlijks minstens twee grote muziekprojecten op te zetten en daar binnen een vastgesteld aantal repetities naar toe te werken.

Top 2000 in Concert – 22 december AFAS Theater Leusden

Het AFAS Theater Leusden vormt op 22 december het decor voor de aftrap van het Project-Orkest. Dit bijzondere evenement, getiteld 'Top 2000 in Concert', brengt de muzikale verbeelding van alle Top 2000 edities tot leven. Het orkest begeleidt vijf artiesten, zowel nationale als lokale bekenden, terwijl een professioneel combo en vocalisten het muzikale spectrum verrijken. De avond belooft een onvergetelijke reis door de muziekgeschiedenis en een voorproefje van wat de toekomst van dit het Project-Orkest te bieden heeft. Onder andere Wudstik (bekend van The Voice of Holland 2014) en Gerard Alderliefste werken mee aan dit concert.

Aansluiten bij de behoeftes van vandaag

Het Project-Orkest wordt opgezet op initiatief van muziekvereniging Lisiduna uit Leusden en komt voort uit de veranderende behoefte van muzikanten uit de regio en de terugloop van leden van muziekverenigingen in het algemeen. Daarom hebben de voorzitter en dirigent van Lisiduna de beslissing genomen om nieuwe wegen te verkennen die beter passen bij de behoeften van vandaag. Theo Wouters (voorzitter Lisiduna): "Tegenwoordig wil niet iedere muzikant zich langdurig binden aan de wekelijkse verplichting van repeteren en optreden. Door op projectbasis te werken, verwachten we veel muzikanten enthousiast te maken om met energie en gedrevenheid evenementen vorm te geven. Hiermee bieden we meer mensen de kans om deel uit te maken van een groot orkest met een nieuwe sound en bovendien maken we de vereniging toekomstbestendig." Met oog op de doelen van het Project-Orkest, belooft deze samenwerking tussen ervaring en passie een frisse wind te brengen in de muziekscene in Midden-Nederland.

Meer informatie over meespelen met het orkest, 'Top 2000 in Concert' en kaartverkoop zijn te vinden op de website www.project-orkest.nl.