UTRECHT - Nee, het is geen grap: vanaf 1 april kunt u de Real Live-Game 'Bureau Utrecht 2: De Zaak van Benjamin Kruik' boeken in de Salon van Weleer aan de Oudegracht 290 werfkelder. In deze historische en weelderig ingerichte werfkelder gaat u als rechercheurs van Bureau Utrecht op zoek naar bewijzen voor de moord op een Utrechtse makelaar en zijn assistente. De leider van het politieonderzoek, inspecteur Harrie van der Voort heeft met zijn team een verdachte op het oog, maar moet veel moeite doen om de zaak ook bewijsmatig rond te krijgen. Daarom is de hulp van meer rechercheurs met een scherpe geest en diverse talenten meer dan gewenst.

In de werfkelder waar een en ander zich moet hebben afgespeeld is nu de studio van BUM gevestigd: Bureau Utrecht Muziek, een online streamingdienst voor politiemensen en hun fans. Presentatieduo 'Sticky' Ricky en Suzy 'Hentai' hebben voor de bezoekende rechercheurs 5 opdrachten die, wanneer goed volbracht, een schat aan nieuwe bewijzen kunnen opleveren. Maar zoals altijd is de tijd beperkt! Zijn u en uw vrienden of collega's slim en handig genoeg om de zaak op te lossen? Er staat voor de winnaar een heuse trofee klaar om mee naar huis te nemen.

'Bureau Utrecht 2: De Zaak van Benjamin Kruik' is gebaseerd op de politiethriller 'Schat' van schrijver Gert van Veen, over de zoektocht naar het verborgen familiefortuin van de bekende Utrechtse familie Kruik, dat al sinds de Beeldenstorm van 1566 zoek is. De bekende DJ en kunstfotograaf Benjamin Kruik is een verre nazaat en de verdachte van tenminste twee moorden!

'Bureau Utrecht 2: De Zaak van Benjamin Kruik' is geschikt voor groepen van 3 tot en met 9 personen vanaf 16 jaar. Voor reserveringen belt u naar: 06-45355966 of bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636. Of kijk op de website: https://real-live-games.nl/bureauutrecht2/index.html.