UTRECHT - Romeinen in Utrecht is het thema van de nieuwste Real Live-Game Traiectum, die vanaf 1 januari 2024 in première gaat in de Salon van Weleer aan de Oudegracht 290, werfkelder in Utrecht.

Dwars over wat nu het Domplein is liep de noordelijke grens van het Romeinse Rijk: de Limes. Hier was een doorwaadbare plaats en dus de uitgelezen plek voor een Romeins fort en een kamp om de grens te bewaken. Dat heette het Castellum Traiectum. Zo’n kamp bracht allerlei bedrijvigheid met zich mee, het Romeinse leger zorgde alleen voor de meest noodzakelijke dingen. Wie meer wilde was aangewezen op lokale handelaren, of de zwarte handel uit de moederstad Rome. Bovendien bestond het Romeinse leger niet uit alleen Romeinen, ook troepen van overwonnen volken werden erin opgenomen. In onze contreien veelal Bataven.

Wanneer in het jaar 70 AD op een kwade morgen de officier Novius Flavia, de rechterhand van tribuun Corbulo, badend in zijn bloed in zijn tent wordt aangetroffen ontstaat er onrust. Is hij vermoord? Maar door wie? En waarom? Heeft zijn onwettige vrouw ermee te maken, of zijn maîtresse? Heeft hij de sympathie van zijn tribuun verspeeld? Maar waarmee en hoe?

Allemaal vragen die beantwoord moeten worden in de nieuwe Real Live-Game TRAIECTUM. Vanaf 1 januari 2024 is dit spannende spel te spelen door vriendengroepen, families, collega’s of teams van 4 tot 10 spelers. In maximaal 120 minuten moet de toedracht van de raadselachtige dood achterhaald worden door het uitvoeren van opdrachten, het oplossen van puzzels en aan de hand van de verklaringen van de mensen rond Novius Flavia, die op groot scherm te zien zijn.


Het spel wordt gespeeld met behulp van twee Romeinse begeleiders, Publius Tullia en Claudia Drusilla. En je steekt niet alleen een hoop op van de Romeinse geschiedenis van Utrecht, je ontdekt ook hoe goed je kunt samenwerken en hoe flexibel je werkelijk bent. Een echte uitdaging dus om achter de waarheid te zien te komen!

Het spel kan gespeeld worden vanaf 16 jaar. Voor reserveringen bel naar: 06-45355966 of bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636. Meer informatie is te vinden op de website: https://real-live-games.nl/traiectum/index.html