UTRECHT - Het Nationaal Militair Museum (NMM) mag zich het komend jaar hét Kidsproof Museum 2021 van Utrecht noemen. De titel is gebaseerd op grondig onderzoek door zogenaamde Museuminspecteurs (kinderen tot en met 12 jaar). Het NMM kreeg maar liefst een eindcijfer van 8.8.

Wat vinden de museuminspecteurs?
De museuminspecteurs vinden het NMM vooral een museum over geschiedenis. Een museum waar niet alleen veel te zien is, maar waar je ook veel kunt doen. Enkele reacties: “Ik mocht heel veel dingen doen, ik was militair voor een dagje”. “Meerijden in een rupsvoertuig in de Arena was super cool!”. “Dat je spelletjes kunt spelen en tegelijk ook kunt leren”. “De speurtocht was heel leuk”.

Museum Kids Award
Museumkids is een initiatief van de Museumvereniging. De waardering van de museuminspecteurs maakt duidelijk wat ze van het museum en de activiteiten vonden. In Nederland zijn 52 Kidsproofmusea. Een museum mag zich kidsproof noemen als zij minstens 60 beoordelingen van minstens een 8 hebben gekregen.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Kijk voor meer informatie www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.