SOESTERBERG - Het Nationaal Militair Museum (NMM) mag zich het komend jaar wederom hét Kidsproof Museum 2021 van Utrecht noemen. De titel is gebaseerd op grondig onderzoek door honderden Museuminspecteurs (kinderen tot en met 12 jaar). Het NMM kreeg maar liefst een eindcijfer van 8.9

Wat vinden de museuminspecteurs?

De museuminspecteurs vinden het NMM vooral een museum over geschiedenis. Een museum waar niet alleen veel te zien is, maar waar je ook veel kunt doen. Enkele reacties van jonge inspecteurs: “je kon in een tank zitten en heel veel verschillende stoere legervoertuigen zien”, “De vliegtuigen van heel dichtbij zien en geweren en wapens in het echt zien”, “ik was eindelijk oud genoeg om in de minitank te mogen rijden, het was nog geweldiger dan ik al dacht!”.

Museum Kids Award
Museumkids is een initiatief van de Museumvereniging. De waardering van de museuminspecteurs maakt duidelijk wat ze van het museum en de activiteiten vinden. In Nederland zijn 65 Kidsproofmusea. Een museum mag zich kidsproof noemen als zij minstens 60 beoordelingen van minstens een 8 hebben gekregen.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.