UTRECHT - Goed nieuws: het is eindelijk weer mogelijk om natuurexcursies te organiseren. Op het platform LocalNatureGuide.com bieden vanaf deze week natuurgidsen hun excursies weer aan, zoals vogels kijken, wildplukexcursies, wildsafari en survivaltochten in de natuur. Kies jouw favoriete gids en trek eropuit!

Local Nature Guide lanceerde afgelopen jaar met groot succes. In slechts enkele maanden boekten honderden natuurliefhebbers excursies via het platform. Toen kwam corona. “Helaas moesten we alles stilleggen door de coronamaatregelen. Dat was een flinke klap”, vertelt mede-oprichter Erik van Bemmel. “Het heeft even geduurd, maar we zijn nu vooral heel erg blij dat we weer mogen starten. De zomer is inmiddels aangebroken en dit is een fantastische tijd om de natuur te ontdekken.”

Ook voor de gidsen op het platform is dit goed nieuws. ”De gidsen zijn veelal ZZP’ers die blij zijn dat ze weer excursies mogen geven”, aldus Erik. “Op veel van hen zullen de coronamaatregelen ook financieel flinke invloed hebben gehad, dus hopelijk trekt dat nu weer snel aan.”

Utrechtse Natuurgidsen
In Utrecht is onder meer vogelaar Kevin Varekamp te boeken. ‘Als kind ben ik opgegroeid op het eiland Voorne waar ik eigenlijk altijd met beestjes bezig was. Vroeger bestond dit vooral uit vissen met een netje in de sloot maar tegenwoordig ga ik vooral met de verrekijker en telescoop op pad.’

Jouw perfecte gids of activiteit
Uniek aan Local Nature Guide is dat je boekt bij een gids, in plaats van bij een organisatie. Daardoor weet je precies met wie je op stap gaat. Wil jij een gids die alles weet over vogels, iemand die goed is met kinderen of gewoon lekker struinen door de duinen? Op basis van reviews, plaats, beschikbaarheid, expertise en prijs kies je de perfecte gids voor jou.