LOOSDRECHT - SailWise organiseert op zondag 23 juni een open dag op het watersporteiland Robinson Crusoe in Loosdrecht! De deuren gaan open tussen 12.00 en 18.00 uur voor een inkijkje in hoe SailWise watersport toegankelijk maakt voor mensen met een beperking.

Gelegen midden op de Loosdrechtse Plassen, biedt watersporteiland Robinson Crusoe een scala aan mogelijkheden voor mensen met een beperking. Van zeilen en suppen tot kanoën en zelfs waterskiën, alles is mogelijk. De accommodatie is volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk. Op het eiland kunnen deelnemers ontdekken wat ze wél kunnen, nieuwe vrienden maken en met een dosis ervaring en zelfvertrouwen naar huis gaan.

Tijdens de open dag laat SailWise graag zien wat ze allemaal te bieden heeft. Iedereen kan langskomen voor een kort bezoek of wat langer voor een rondleiding. Er zal gezorgd worden voor koffie en versgebakken pizza's uit de pizza-oven. Medewerkers, deelnemers en vrijwilligers zijn aanwezig om hun ervaringen te delen.

Vrijwilligers

De actieve watersportvakanties op Robinson Crusoe zijn alleen mogelijk door de inzet van vele vrijwilligers. Zij begeleiden de deelnemers bij het watersporten en zorgen samen met hen dat ook het reilen en zeilen op het eiland goed verloopt.

De accommodatie en de vloot aan boten zijn aangepast aan de verschillende beperkingen, zodat bijvoorbeeld ook rolstoelgebruikers en mensen met een visuele beperking actief kunnen watersporten. Tijdens de open dag worden de verschillende aanpassingen en hulpmiddelen gedemonstreerd. Deze aanpassingen en de extra veiligheidsmaatregelen kosten veel geld. SailWise is daarom heel blij met de financiële steun van donateurs en bedrijven.

Bij interesse in deelname, vrijwilligerswerk of ondersteuning van SailWise als donateur, is deze dag dé gelegenheid om kennis te maken met SailWise.

Bezoekers kunnen met hun eigen (zeil)boot naar het eiland komen of aan boord stappen van de veerpont.

Aanmelden

Aanmelden kan via https://sailwise.nl/nl/activiteiten/open-dagen-sailwise/open-dag-robinson-crusoe.