UTRECHT - Wil je Saturnus of Jupiter met je eigen ogen door een telescoop zien? Wil je bergen en kraters inspecteren op de maan? Kom dan naar de openbare sterrenkijkavond die amateurastronoom Roel van der Heijden op 20, 21, 22 óf 23 november 2023 in Utrecht organiseert.


Tijdens de sterrenkijkavond kijken we vanuit het Griftpark aan de rand van het centrum van Utrecht naar de planeten en de maan met een telescoop die ik zelf bouwde. Als amateurastronoom en journalist op het gebied van astronomie kan ik je vragen beantwoorden en je alles vertellen over wat je in de ruimte ziet.

Natuurlijk is het sterrenkijken afhankelijk van het weer, daarom kies ik vier avonden op een rij en beslis op de eerste dag welke avond het wordt. Kijk voordat je gaat daarom altijd op deze website of op dit Twitteraccount. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief, dan krijg je vanzelf een update over de avond. De activiteit vindt op één van deze avonden plaats.

En vergeet niet om je vrienden, je kinderen en oma mee te nemen. De kosmos is geschikt voor alle leeftijden. Iedereen is welkom!

Alles op een rij

Wat? Openbare sterrenkijkavond in Utrecht
Wanneer? maandag 20, dinsdag 21, woensdag 22 óf donderdag 23 november 2023 (houd de website in de gaten)
Hoe laat? Van 20 uur tot 23 uur
Waar? Griftpark in Utrecht, kijk hier voor de locatie
Kosten? Gratis