UTRECHT - Vanmiddag (maandag 23 Mei) om 14 uur opent Linda Voortman, wethouder diversiteit van Utrecht, de Pride Photo Tentoonstelling 2022 op het Jaarbeursplein. De officiële aftrap van deze openlucht expositie in de Domstad zou eigenlijk afgelopen vrijdag al plaatsvinden, maar moest worden uitgesteld vanwege het slechte weer. Afgelopen weekend trok de kleurrijke en spraakmakende fototentoonstelling al een paar honderd mensen.

Deze gratis openlucht expositie, die bestaat uit 20 grote panelen, toont urgente, verrassende en mooie beeldverhalen over seksuele- en genderdiversiteit. Zo wordt ingegaan op de mate waarin LHBTQIA+ personen wereldwijd hard getroffen zijn door de pandemie. Maar ook de onderdrukking van de LHBTQIA+ mensenrechten, homoseksualiteit in de sport, eenzaamheid onder ‘roze’ ouderen en geweld tegen transgenders.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door Stichting Pride Photo Award, die met de foto’s bezoekers aan het denken wil zetten over seksuele- en genderdiversiteit. De foto’s staan nog in Utrecht tot 10 juni, op het Jaarbeursplein tegenover het Beatrix Theater, en zijn daarmee ook zichtbaar Utrecht Pride op 4 juni.

www.pridephoto.org