SOEST - Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus staat de 6e editie van het Pink Ribbon Soester Wandelweekend op de agenda. Inmiddels staan al ruim 1.500 enthousiaste wandelaars ingeschreven voor dit unieke wandelevenement. De helft van de ingeschreven deelnemers kiest voor een weekendinschrijving en wandelt beide dagen. Daarnaast is de 20 km-route de populairste afstand. Sportorganisatie Le Champion verwacht ruim 4.000 deelnemers aan de start.

Wandel twee unieke routes
Op beide dagen is de start- en finish op het Gildeterrein in Soest, een week voorafgaand aan de jaarlijkse Gildefeesten. Deelnemers kunnen ervoor kiezen om 1 of 2 dagen mee te wandelen. Op beide dagen is er keuze uit 6, 10, 20 of 30 km en ontdekken de wandelaars afwisselende natuurgebieden en historische bezienswaardigheden. Wandelende natuurliefhebbers mogen dit weekend niet missen.

Ten opzichte van de afgelopen drie edities zijn de routedagen omgewisseld. Hierdoor staat op zaterdag de Soester Duinendag op het programma. De routes gaan over de bloeiende paarse heide, de prachtige zandvlaktes en de indrukwekkende Vliegbasis Soesterberg. Op zondag gaan de routes tijdens de Baarnse Paleisdag door het Baarnse Bos, langs Paleis Soestdijk en door het historische centrum van Baarn.

Wandeltip voor het hele gezin
De maand mei staat voor gezinnen veelal in het teken van de Avond4daagse. Een mooi moment om er samen op uit te gaan en in beweging te komen. Heeft jouw kind de smaak te pakken en wordt hij/zij helemaal blij van een rondje wandelen? Doe dan mee aan de 6 km Family Walk tijdens het Pink Ribbon Soester Wandelweekend! Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus is er een Family Walk route van 6 km speciaal voor het hele gezin. Opa’s, oma’s, buren, vriendjes en vriendinnetjes zijn uiteraard ook van harte welkom! Met een gezellige stempelpost onderweg en een interactieve routekaart met opdrachten valt er genoeg te beleven voor de kids.

Laat je sponsoren voor Pink Ribbon
Vanaf dit jaar is Pink Ribbon de trotse titelsponsor van het Pink Ribbon Soester Wandelweekend. Pink Ribbon zet zich in voor iedereen die geraakt is door borstkanker, door geld op te halen voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en om het beter te kunnen behandelen. Pink Ribbon doet er daarnaast alles aan om het leven na borstkanker zo prettig mogelijk te maken.

Door op 17 en/of 18 augustus mee te wandelen en het goede doel te steunen krijgt jouw wandeling door de prachtige natuur rondom Soest nóg meer betekenis. Schrijf je in en start je eigen actie voor Pink Ribbon en steun ook belangrijke projecten die het leven met en na borstkanker verbeteren. Doe mee, en maak een verschil.

Inschrijven
Wandelaars kunnen zich t/m zondag 11 augustus inschrijven via www.pinkribbonsoesterwandelweekend.nl