MAARTENSDIJK - Van de ambachtelijke bereidingswijze tot de prachtige locatie: bij het nieuwe pop-up restaurant de Vuurplaats op boerderij Eyckenstein in Maartensdijk draait het niet alleen om het eten, maar om de complete beleving.

Geur van verse kruiden
Denk je eens in: de zon schijnt, je nipt aan een smaakvolle wijn en terwijl je in de sfeervol ingerichte tent van pop-up restaurant de Vuurplaats geniet van de weidse natuur en het geluid van een knisperend houtvuur van de Asado-BBQ, waar mooie stukken vlees langzaam garen boven het vuur of een hele tarbot op de grill tot in perfectie wordt gegaard. De geur van verse kruiden komt je tegemoet…Toegegeven, het zijn beelden waar je in Nederland normaal gesproken alleen maar van zou dromen. Toch kun je deze sfeer bij de Vuurplaats daadwerkelijk ervaren. Want wat je ook bestelt, alles wordt bereid met niets anders dan open vuur. Geen elektriciteit en geen gaspit, maar enkel vlammen, gloeiende kooltjes en rook. Biologisch Eigenaren Martijn Korving en Janine Baker willen hun gasten een onvergetelijke ervaring bieden. Daarom stellen ze niet alleen hoge eisen aan de locatie, maar ook aan de lunch- en dinerkaart. Zo wordt er voornamelijk gekookt met producten van en rond de boerderij. “Hier worden Jersey-stierenkalfjes die ‘over’ zijn van een zuivelboerderij biologisch grootgebracht”, vertellen ze. “Een veld verderop staan onze eigen biologische varkens. Scharrelend onder de eikenbomen groeien ze langzaam groot en zorgen zo, na een heerlijk leven, voor minstens zo heerlijk vlees en verfijnde charcuterie.” De kruiden uit de naastgelegen tuin maken de smaak van het vlees af. Maar ook als je liever vegetarisch eet, of vlees liever omruild voor vis, ben je hier aan het juiste adres. Alles is mogelijk! En heb je zin in een goede wijn? Dan vertelt de sommelier je precies welke wijn van de uitgebreide wijnkaart vol bijzondere schatten er bij jouw gerecht past. Kortom: een totaalervaring tot in de puntjes.

Arrangementen
Of je nu wil borrelen tijdens een zomerse aanschuifavond of liever tijdens een privé diner geniet van alles wat het restaurant te bieden heeft: bij de Vuurplaats is alles mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een meergangendiner met vers geoogste groenten uit de moestuin en biologisch vlees van de boerderij. Of lik je vingers af tijdens een informele barbecue met grote stukken vlees, vis en groenten op het rooster. Dat is toch de droom van elke bourgondiër?

Speciale zomeravonden
Door de bijzondere locatie is de Vuurplaats ook de uitgelezen plek voor besloten borrels, evenementen, fotoshoots, vergaderingen en brainstorms. In de zomervakantie organiseren ze iedere vrijdag en zaterdag aanschuifavonden, een soort open inschrijfavond. Ze nemen voor deze avonden losse boekingen aan. Tijdens deze sfeervolle zomeravonden reeks serveren ze iedere week een ander menu met verse producten. Geniet van de ondergaande zon op ons terras met weids uitzicht over de weilanden en stieren. De chef serveert een menu met zomerse smaken. Kortom: La douce France op boerderij Eyckenstein.

Deze speciale zomeravonden vinden plaats in de volgende weekenden:
Juli: 23/24, 30/31
Augustus: 6/7, 13/14, 20/21, 28/29