LEUSDEN - Op vrijdag 22 december was het AFAS Theater in Leusden tot aan de nok toe gevuld voor het debuutoptreden van het Project Orkest. Onder de enthousiaste leiding van dirigent Cees Coenen bracht het nieuw opgezette orkest een overweldigende show, waarbij de nationaal bekende artiesten Alderliefste en Wudstik het podium deelden met lokale helden. Het evenement, getiteld 'Top 2000 in Concert', overtrof alle verwachtingen en zorgde voor een avond vol emotie en muzikaal vuurwerk.

Het concert opende met de herkenbare Top 2000 tune, de Tommy Ouverture, waarmee het Project Orkest meteen de toon zette voor een onvergetelijke avond. Het indrukwekkend grote orkest, aangevuld met een professioneel combo, bracht een gevarieerde mix van krachtige up-tempo hits tot ontroerende ballads. De show werd compleet gemaakt door geweldige optredens van de dansers van showballet Pauline de Jager en het koor Popvalley. Het concert bracht een onvergetelijke energie naar boven in het publiek. Vanaf het eerste nummer vulde het enthousiasme de zaal. De mensen konden bij veel nummers niet blijven zitten, zongen mee en lieten met groots applaus en gejoel hun waardering horen.

Veelzijdig
De avond bood een podium aan een diversiteit aan artiesten die het publiek liet genieten van intieme solostukken tot energieke samenwerkingen. Aaron Asbury, de getalenteerde countryzanger uit Achterveld, ontroerde het publiek met zijn diepe stem onder andere tijdens uitvoeringen van Sweet Caroline en Rollercoaster. Alex de Meij, Stefanie Wulffraat en Lotte Gommers wisten het publiek moeilijk stil te houden met nummers zoals Noodgeval, Sterrenstof en Let me Entertain You. Lotte trad bovendien ook op met haar eigen band LOTT & Friends en bracht daarmee onder meer een geweldige versie van Another Day samen met het orkest. Stefanie liet haar vocale kracht zien in prachtige solonummers, waaronder Good God en Door de Wind.

Eerbetoon aan Ramses
Een ander hoogtepunt van de avond was het ontroerende optreden van Wudstik, bekend van The Voice of Holland, met een prachtige versie van de Earth Song. Alderliefste tilde de sfeer op met nummers zoals Non, Non Rien N'a Changé en Une Belle Histoire. Ook bracht hij een eerbetoon aan de legendarische Ramses Shaffy met het nummer 'Laat me'.

De show eindigde met een geweldige Ramses medley met alle artiesten samen, waarbij het publiek uit volle borst mee zong. Het feest ging naadloos door bij de afterparty in de foyer, waar LOTT & Friends afwisselend met een DJ het publiek vermaakte. Cees Coenen, dirigent en mede-oprichter Project Orkest: "Dit was echt een totaalproductie waarbij het combo leidend is en we het orkest daaromheen bouwen. Het is tof om alle muzikanten mee te nemen in deze nieuwe muziekstijlen. Het was een uitdaging: 28 nieuwe stukken met een geheel nieuw orkest en de hele productie eromheen, in 2,5 maand, maar wat gaaf met al dat enthousiasme en de motivatie van iedereen."

Populair
Dat dit concert in 2,5 week was uitverkocht bewees het succes van 'Top 2000 in Concert' en de populariteit van het Project Orkest. Theo Wouters, medeoprichter van het Project Orkest, benadrukt dit: "We hadden wel verwacht dat deze opzet mensen zou aantrekken, maar dat we zo snel door onze kaarten heen zouden zijn, hadden we niet durven dromen. Helaas moesten we daarna wel mensen teleurstellen die er graag bij hadden willen zijn." Daarom werd ook de generale repetitie een week eerder opengesteld voor een beperkt aantal mensen. Bij deze 'preview' werden nog eens ruim 300 kaarten verkocht.

Nieuwe impuls muziekscene
Het Project Orkest, dat in oktober werd gelanceerd, heeft als doel om op projectbasis grootschalige muziekprojecten te realiseren. Met meer dan 90 enthousiaste aanmeldingen toont het orkest aan een nieuwe impuls te geven aan de muziekscene in Midden-Nederland. Het ambitieuze initiatief, opgezet door Cees Coenen en Theo Wouters, streeft ernaar om jaarlijks minstens twee grote muziekprojecten op te zetten. Het 'Top 2000 in Concert' markeert niet alleen het begin van het Project Orkest maar ook een veelbelovende toekomst met grote muziekprojecten en vernieuwing in de regio. Theo Wouters: "We maken inmiddels alweer plannen voor in het voorjaar en najaar van 2024. Deze opzet werkt, dat hebben we met dit eerste project wel bewezen. We hebben veel zin om hier verder aan te werken."