HOEF EN HAAG - Het Nationaal Jeugd Musical Theater speelt op 11 februari haar nieuwe productie Robin Hood de musical in Theater De Kom in Nieuwegein.

De cast van Robin Hood de musical bestaat voornamelijk uit jongeren, waaronder de 18-jarige Raisa van den Broek uit Hoef en Haag. Raisa is opgegroeid in Nieuwegein en heeft jaren lang musicalles gehad in De Kom. Daarom vindt ze het nu extra leuk om met Robin Hood de musical in De Kom te komen spelen.

Raisa wil van haar passie haar beroep maken en zit momenteel in het tweede jaar van Theateropleiding Pact+ in Amsterdam, waar ze het erg naar haar zin heeft. In Robin Hood de musical speelt ze Hylda, een hofdame. Een rol die ze heerlijk vindt om te spelen, vooral omdat het karakter heel anders is dan zij zelf. "Hylda is lekker dom en arrogant", voegt ze hier aan toe. Het mooiste deel van de voorstelling is volgens Raisa het bal: "We dansen dan in gigantisch mooie jurken en de balscene bestaat uit een aantal geweldige liedjes."

Raisa hoopt dat iedereen naar deze vertolking van de oude legende van Robin Hood komen kijken. Het is een avontuurlijk verhaal over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Een belangrijke boodschap in de wereld van nu waarin er nog steeds te veel ongelijkheid heerst, niet ieder mens een stem heeft en het niet overal vanzelfsprekend is dat je mag zijn wie je bent. In de voorstelling wisselen grote overweldigende massa scènes af met spannende gevechten en indringende intieme momenten. Een onvergetelijke familiemusical die vooral ook op tieners en jong volwassenen een onuitwisbare indruk zal achterlaten.

Naast de jongeren spelen enkele volwassen professionals mee zoals Cystine Carreon, Ruben Kuppens en Louis van Dijk.


Het verhaal

Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand met behulp van zijn neef Guy van Gisborne. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar haar stiefmoeder Sybella snoert haar de mond: een vrouw moet haar plaats kennen.

In het kasteel voelt Marian zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen.

Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige sheriff De Rainault. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt.

Componist, tekstschrijver en regisseur Elise Berends heeft het verhaal een interessante twist gegeven door Robin Hood een meisje te laten zijn. Maar wie schuilt er precies onder de kap van Robin Hood en zal deze held erin zal slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

Kijk op www.robinhoodmusical.nl voor meer informatie en de volledige speellijst, of op www.dekom.nl voor kaartverkoop.