SOEST - Zaterdag 19 en zondag 20 augustus staat in het teken van de 5e editie van het Soester Wandelweekend. Een recordaantal van 5.000 deelnemers gaat volgend weekend van start in Soest om een route van 6, 10, 20 of 30 km te wandelen. Het wandelweekend is de aftrap van de jaarlijkse Gildefeesten, een begrip in de omgeving.


Het Gildeterrein in Soest wordt omgetoverd tot start- en finishlocatie. Vanaf hier ontdekken de wandelaars op zaterdag de prachtige omgeving van Baarn en wordt er zondag in de richting van de Soesterduinen gewandeld. Sportorganisatie Le Champion organiseert dit tweedaagse wandelevenement in samenwerking met de Rotaryclub Soest-Baarn.

Naast unieke natuurgebieden met afwisselend zandvlaktes en duinen-, bos- en heidegebied komen de wandelaars langs prachtige historische bezienswaardigheden. Ook zijn er onderweg voldoende stempelposten met uitgebreide verzorging. Na afloop kunnen deelnemers nog gezellig nazitten bij de vele restaurants die een wandelmenu aanbieden.

Wandelevenement voor iedereen

Op zaterdag 19 augustus ontdekken 2.700 wandelaars de prachtige omgeving van Baarn, Paleis Soestdijk en het Baarnse Bos. 2.350 wandelaars wandelen op zondag 20 augustus door de Soesterduinen richting Vliegbasis Soesterberg.

De populairste afstand is de 20 km met 2.500 deelnemers. Aan de nieuw toegevoegde afstand van 6 km, de Family Walk, doen 300 wandelaars mee. Alle Nederlandse provincies zijn vertegenwoordigd. De gemiddelde leeftijd is 55 jaar waarbij de jongste deelnemer 2 jaar is en de oudste 88 jaar.

Wandelen voor het goede doel

Deelnemers konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen aan een goed doel. Dit jaar is dat De Levensclub, een platform voor de 120.000 mensen die jaarlijks de boodschap krijgen dat ze medisch uitbehandeld zijn. Door verhalen op dit platform te delen staan deze mensen niet alleen en laten ze iets waardevols na. Naast dit mooie goede doel zijn ook de lokale goede doelen Stichting Leergeld Soest-Baarn en Dierenzorg Eemland gekoppeld aan het evenement. Zondagmiddag om 15.00 uur wordt er een cheque overhandigd aan deze goede doelen.

Kom helpen als vrijwilliger

Vind je het leuk om een evenement een keer van een andere kant te beleven of wil je een vriend, vriendin of kennis aanmoedigen tijdens het Soester Wandelweekend en ge lijk een steentje bijdragen aan de organisatie? Kom ons dan helpen! Voor diverse taken zoekt Le Champion nog vrijwilligers, bijvoorbeeld voor het uitdelen van een stempel en iets lekkers op de verzorgingsposten. Kijk op www.soesterwandelweekend.nl/vrijwilligers voor meer informatie.