MAARTENSDIJK - Pop-up restaurant de Vuurplaats op boerderij Eyckstein blijft de komende maanden open: eigenaren Martijn Korving en Janine Baker zetten hun succesvolle concept door in de herfst- en winterperiode.

Geur van verse kruiden

Wegens overweldigend succes in de zomermaanden kunnen gasten bij de Vuurplaats blijven genieten van de weidse natuur en unieke ambiance. Schapenkleden, extra vuren buiten, sfeervolle kachels en een transparante serre: het zomerse terras maakt plaats voor een winterse setting. Ook op culinair gebied krijgen gasten nog altijd het neusje van de zalm, want of je nu een mooi stuk vlees of een hele tarbot bestelt: alles wordt bereid met niets anders dan open vuur. Geen elektriciteit en gaspit, maar enkel vlammen, gloeiende kooltjes en rook van de Asado-BBQ.

Biologisch

Eigenaren Martijn Korving en Janine Baker willen hun gasten een onvergetelijke ervaring bieden. Daarom stellen ze niet alleen hoge eisen aan de locatie, maar ook aan de lunch- en dinerkaart. Zo wordt er voornamelijk gekookt met producten van en rond de boerderij. “Hier worden Jersey-stierenkalfjes die ‘over’ zijn van een zuivelboerderij biologisch grootgebracht”, vertellen ze. “Een veld verderop staan onze eigen biologische varkens. Scharrelend onder de eikenbomen groeien ze langzaam groot en zorgen zo, na een heerlijk leven, voor minstens zo heerlijk vlees en verfijnde charcuterie.” De kruiden uit de naastgelegen tuin maken de smaak van het vlees af. Maar ook als je liever vegetarisch eet, of vlees liever omruilt voor vis, ben je hier aan het juiste adres. En heb je zin in een goede wijn? Dan vertelt de sommelier je precies welke wijn van de uitgebreide wijnkaart vol bijzondere schatten er bij jouw gerecht past. Kortom: een totaalervaring tot in de puntjes.

Alles is mogelijk

Ga je voor een informele borrel en diner tijdens een van de aanschuifavonden, of geniet je liever tijdens een privédiner van alles wat het restaurant te bieden heeft? Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag nemen ze losse boekingen aan. Tijdens deze sfeervolle aanschuiflunches en -diners serveren ze iedere week een ander menu met verse producten en jij geniet van de ondergaande zon op het terras met weids uitzicht over de weilanden. Waar je ook naar op zoek bent: bij de Vuurplaats is alles mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een meergangendiner met vers geoogste groenten uit de moestuin en biologisch vlees van de boerderij. Of lik je vingers af tijdens een barbecue met eerlijke stukken vlees, vis en groenten op het rooster. Liever vegetarisch? Ook daar weten ze bij de Vuurplaats wel raad mee. Kortom: La douce France op boerderij Eyckenstein.

Arrangementen

Door de bijzondere locatie is de Vuurplaats naast een fantastisch restaurant ook de uitgelezen plek voor (besloten) kerst- of nieuwjaarsborrels, evenementen, fotoshoots, vergaderingen en brainstorms. Ook wordt er regelmatig een Worst & Wijn-workshop gegeven én zijn de speciale Surf & Turf-avonden gegarandeerd een culinaire belevenis.

Ga naar devuurplaats.net voor meer informatie en details over de verschillende arrangementen.