UTRECHT - Woensdag 27 april is de première van ‘900 JAAR JONG!’, een vrolijke en speelse quiz speciaal gemaakt ter gelegenheid van de viering van 900 jaar stadsrechten voor de stad Utrecht, te spelen in de historische werfkelder van de Salon van Weleer aan de Oudegracht 290 werfkelder in hartje Utrecht.

De gameshow is geschikt voor iedereen die meer te weten wil komen, of zijn of haar kennis wil testen, over de tientallen hoogte- en dieptepunten uit de periode van 900 jaar stadsrechten van Utrecht. Het is een interactief spel, waarbij in een spannende race tegen de klok een groot rad van avontuur het onderwerp bepaalt. Van Utrechtse artiesten en markante historische personages tot oorlogen en schandalen, van de homovervolging uit 1730 tot typisch Utrechtse gerechten, spreekwoorden en uitspraken. De deelnemers krijgen afwisselend kennisvragen en speelse doe-opdrachten voorgelegd waarbij stilzitten geen optie is. Het team dat de meeste vragen en opdrachten goed weet te beantwoorden wint een prachtige goudkleurige beker; de enige echte Utrechtse ‘900-jaar-jong trofee’

Serge Brink & Helga Cremers, het vaste presentatieduo van de Salon van Weleer, zorgt met hun jarenlange ervaring voor een uur ouderwets modern gezellig spelplezier.

‘Utrecht 900 jaar jong!’ is vanaf Koningsdag 27 april dagelijks te boeken in de Salon van Weleer en is geschikt voor vriendengroepen en teams van 6 tot 30 personen.

Voor meer informatie over het spel en reserveringen is er een speciale website: https://salonvanweleer.nl/900jaarjonggameshow/