CULEMBORG - Het Stadspodium in Theater de Fransche School is bedoeld voor alle mogelijke samenwerkingen in de stad Culemborg. Zo worden er verschillende theatervoorstellingen georganiseerd in samenwerking met o.a. Elk Welzijn of Walburg Inspireert, zijn er lezingen en films van de historische vereniging Voet van Oudheusden, draaien er films in samenwerking met Queeremborg of de natuur- en vogelwacht, maar ook zijn er (Jazz) Jamsessies en is er nog veel meer. Ook dit unieke concert - waar klassieke muziek popmuziek ontmoet – is een Stadspodiumactiviteit:

De afgelopen jaren heeft de Culemborgse Sarah Isabel samen met pianiste Yvette Ros gewerkt aan haar eigen muziek. Op zaterdag 15 juni gaan ze dat samen met Het Strijkorkest onder leiding van dirigent Peter Elbertse in Theater de Fransche School ten gehore brengen.

Normaal gesproken staan werken van klassieke componisten zoals Grieg, Vivaldi en Sibelius op de lessenaar, maar nu kijken de muzikanten van het Betuwse Strijkorkest ernaar uit om singer-songwriter Sarah Isabel te begeleiden. Het wordt een avond waarin haar liefde voor het Franse chanson en haar Engelstalige nummers samenkomen.

Sarah van Heuven (1999) is opgegroeid in Culemborg, maar inmiddels is ze uitgevlogen naar Amsterdam. Haar debuutsingle 'She Forgot', die in 2022 uitkwam, is gebaseerd op het sprookje 'Het Meisje met de Zwavelstokjes' van de Deense auteur Hans Christian Andersen. Van kleins af aan is Sarah al geobsedeerd door sprookjes. Vroeger lazen haar ouders voor het slapengaan altijd voor uit een enorm sprookjesboek. Haar muziek geeft een mysterieus, nostalgisch en sprookjesachtig gevoel en is geïnspireerd door muziek van Kate Bush, Birdy en Katie Melua.

Het concert is op zaterdag 15 juni om 20.15 uur.

Voor meer informatie en tickets: www.theaterdefranscheschool.nl/stadspodium