UTRECHT - De volleybalsters van De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht staan in de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap. Na de knappe thuisoverwinning tegen Visser Assen/Sudosa-Desto, de nummer twee van de reguliere competitie, had de ploeg van coach Vera Koenen twee sets nodig in Assen zondag.

De thuisploeg startte overweldigend en trok in no time de eerste set naar zich toe (25-11). De tweede set kende een spannender verloop en werd in de eindfase zelfs een ware thriller. Na meerdere setpoints tegen wist Utrecht toch de set naar zich toe te trekken (27-25). Die klap leek na te dreunen bij Assen. Utrecht kwam op een 6-0 voorsprong in de derde set, maar vervolgens herpakte de thuisploeg zich en leidde ze zelfs halverwege met 16-12. Vanaf dat moment beet Utrecht zich punt voor punt vast in de tegenstander met uiteindelijk de felbegeerde setwinst (25-22). De wedstrijd was daarmee gespeeld en Utrecht wist zich geplaatst voor de halve finale, tot groot genoegen van het meegereisde publiek.

De wedstrijd diende alleen nog reglementair uitgespeeld te worden en dit werd een prooi voor Assen (3-2, 25-11, 25-27, 22-25, 25-21, 15-13). Bij beide teams waren het vooral wisselspelers die daarin hun opwachting mochten maken, waarbij de Utrechtse Carla Mulli uitviel met een blessure aan haar enkel. De vraag is of zij inzetbaar is in de halve finale.
Komende donderdag 18 april speelt Utrecht thuis tegen Apollo 8 in de eerste halve finale. De return is zaterdag 20 april in Borne. Ook hier volgt een eventuele golden set bij een gelijke stand. De wedstrijd in Sportcentrum Galgenwaard start donderdag a.s. om 20u.