UTRECHT - Een wens gaat in vervulling. Stichting Babyspullen opent een extra sorteerlocatie centraal in het land. In 2020 hebben we bijna 5000 babystartpakketten verstuurd. De armoede stijgt en met deze extra sorteerlocatie kunnen we aan de stijgende vraag voldoen. Onze fantastische vrijwilligers kunnen nu óók in Utrecht sorteren en zo zorgen voor meer voorraad bij ons sorteer- en distributiecentrum in Heerhugowaard. Daar worden de babystartpakketten gemaakt voor (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. Zo kunnen wij nóg meer baby’s een goede start geven.

Feestelijke opening vrijdag 9 april online via FB live
Met grote dank aan Camelot Vastgoedbeheer BV, die de ruimte kosteloos ter beschikking stelt en een schenking van het K.F. Heinfonds. En natuurlijk de enorm succesvolle crowdfunding actie in december die onze verwachtingen ver overtrof. Voor en achter de schermen is er heel veel werk verzet door de vrijwilligers. SBS Utrecht is al een paar weken vast onderdeel in de logistieke keten in Nederland. De opening is, geheel in stijl met deze tijd, helemaal online op vrijdag 9 april van 11.00-11.15 uur via Facebook Live met deze link >> https://fb.me/e/1fEYs7uiV

Stichting Babyspullen
We bestaan dankzij de inzet van de vele vrijwilligers, de bijdragen van gemeenten en de giften van bedrijven, fondsen en particulieren. Nieuwe en gebruikte babyspullen worden ingezameld via een eigen, landelijk netwerk van inzamelpunten. Hier staan rode containers die, zodra ze vol zijn, geleegd worden en naar een opslagpunt, voorsorteercentrum of sorteerlocatie gebracht worden. “Met Stichting Babyspullen willen we de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen verminderen”. licht oprichter en directeur Marjolijn Hermus toe. “We zijn een landelijke organisatie, zamelen gebruikte en nieuwe babyspullen in en maken daar babystartpakketten van. Deze pakketten verstrekken we via diverse instanties gratis aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben.”

12 maart 2012-12 maart 2021 Stichting Babyspullen viert 9 jarig bestaan.
Nog een mijlpaal. Wat met de droom van een jonge moeder begon….. De droom heeft in de afgelopen 9 jaar en samen met 300 vrijwilligers, een waanzinnige vlucht gemaakt. Van de zolder in Heerhugowaard & 300 babypakketten in gebruikte luier dozen naar een professionele organisatie met een sorteer en distributiecentrum in Heerhugowaard en nu een nieuwe sorteerlocatie in Utrecht. De stichting heeft meer dan 26.000 jonge ouders geholpen met een babystartpakket en evenzovele kinderen geholpen aan een goede start in hun leven. En we zijn enorm trots dat we, met deze sorteerlocatie in Utrecht, weer een stap verder zijn en nog meer baby’s een goede start kunnen geven in hun leven.