UTRECHT - Na het grote succes in Noord-Holland, waar de stichting sinds 2015 actief is, komt Stichting Boskinderen nu ook naar Utrecht. Kinderen een band op laten bouwen met de natuur, dat is het doel. Ze ontdekken wat er allemaal mogelijk is, leren hoe ze kunnen leven in de natuur en hoe ze een avontuur kunnen maken van het buiten zijn.

Ze leren om goede hutten te bouwen, gaan dierensporen ontdekken, eetbare planten herkennen en beleven camouflage avonturen. Tevens gaan ze aan de slag met diverse oude ambachten, gaan ze hun eigen gereedschappen maken en leren ze deze te gebruiken.

De stichting onderstreept de impact die het beleven van avonturen in de natuur heeft op ons latere leven, met als motto: Laten we kinderen de kans geven om van de natuur te houden voordat we ze vragen deze te redden. Daarvoor moeten we kinderen ruimtegeven om ervaringen op te doen in onze mooie natuur.

Kinderen kunnen zich nu aanmelden voor de lessenserie die start op 8 oktober in stadstuin Zuilen in Utrecht, via www.stichtingboskinderen.nl of via https://stichtingboskinderen.nl/.