EEMNES - Vandaag opent Tesla een Superchargerstation in Eemnes. Deze snellaadlocatie is voorzien van V3 Superchargers. V3 is de nieuwste architectuur voor Supercharging die een laadcapaciteit voor Model 3 tot 250 kW mogelijk maakt. In een optimale situatie kan een Model 3 Long Range in 5 minuten tot 120 km bijladen. De locatie is uitgerust met 12 laadpunten (CCS) en bevindt zich bij Van der Valk - De Witte Bergen aan de Rijskweg 2 in Eemnes. De locatie is gelegen aan het kruispunt A1 en A27 en ondersteunt reizigers die via de A27 naar het noorden of zuiden rijden, en reizigers die via de A1 naar het westen of oosten rijden.

In Nederland bevinden zich nabij strategische snelweglocaties nu meer dan 32 Superchargerlocaties, die samen goed zijn voor meer dan 520 laadpalen. Superchargers zijn te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots. Superchargers worden op de website van Tesla en op het touchscreen in de auto weergegeven. Een Tesla houdt bij het navigeren naar een bestemming rekening met het verbruik van de auto gebaseerd op het rijgedrag van de bestuurder en past het Superchargeradvies dynamisch aan. Wanneer de bestuurder naar een Superchargerstation navigeert, zal het voertuig automtisch de batterij op de optimale temperatuur brengen voor het laden. Deze functionaliteit heet ‘On-Route Battery Warmup’ en verkort de gemiddelde laadtijd tot 25%.

Het netwerk van Superchargers in Europa breidt gestaag uit en maakt het mogelijk om met een Tesla moeiteloos langeafstandsreizen door heel Europa te ondernemen.

Superchargers in Europa
Sinds de eerste Supercharger in Europa in 2013, zijn er meer dan 2 miljard Superchargerkilometers afgelegd. Er zijn inmiddels meer dan 600 locaties, die samen goed zijn voor meer dan 6.100 laadpalen verspreid over 27 landen in Europa (29 in EMEA) waar Tesla-eigenaren hun auto kunnen laden als ze een langere trip maken. Model S en Model X hebben een bereik van 548 tot 652 km (WLTP) en Model 3 heeft een bereik tot maximaal 580 km (WLTP).

Over Tesla
Tesla’s missie is de transitie naar duurzame energie te versnellen met een totaal aanbod aan steeds betaalbaarder wordende elektrische auto’s. Het in California gevestigde Tesla ontwerpt en bouwt elektrische auto’s en producten voor hernieuwbare energieopslag.