UTRECHT - Nog even en het is zover: de eerste van twee avonden Zomeravondverhalen in de Salon van Weleer aan de Oudegracht 290 werfkelder. Dit jaar heeft de Salon iets speciaals voor u: er wordt voorgelezen uit een boek dat nog niet eens verschenen is! Het 40e fictieboek van Gert van Veen wordt pas op 1 september ten doop gehouden, maar u kunt er nu al van kennisnemen. Extra speciaal: beide avonden wordt een ander deel uit het boek voorgelezen. Wie er niet is, mist iets!

In de jaren 70 en 80 konden steeds meer mensen zich de aanschaf van een auto veroorloven, zo ook de familie van Veen. En, net als bij vele families, werd de auto naast het woon-werkverkeer gebruikt om tochtjes te maken. Vader en moeder voorin en kinderen op de achterbank. Zo groeide een generatie op die het verkeer en de wereld om hen heen waarnam vanuit die positie. In hoeverre dat hun wereldbeeld blijvend heeft beïnvloed, is nooit goed onderzocht.


Op 12 en 19 juli leest acteur Frans de Wit voor uit het boek, elke avond een ander verhaal. De tochtjes, het kaartlezen van moeder en het besturen van het familiebezit door vader, bezoekjes aan dierentuin of Moezel, de hilarische verhalen wisselen de ontboezemingen van de ontluikende puber af met de misverstanden en ruzietjes zoals ze in elke familie voorkomen. Het boek is een feest der herkenning, ook voor de wat jongere bezoeker.

Is de zomer op 12 en 19 juli losgebarsten, dan zit u heerlijk koel in de romantisch ingerichte werfkelder, is het weer wederom omgeslagen, dan zit u heerlijk beschut te genieten van de verhalen en een gratis kopje koffie of thee. De toegang is eveneens gratis en de aanvang is om 20.00 uur.

U kunt nu al reserveren door te bellen naar 06-45355966 / 030-2102636. Of stuur een e-mail naar: info@salonvanweleer.nl. Wilt u meer weten? Dan kunt u terecht op de website: https://www.salonvanweleer.nl/utrechtsezomeravondverhalen.html