UTRECHT - Op Hemelvaartsdag om 20.00 uur en op Tweede Pinksterdag om 15.00 uur ben je van harte welkom in de Salon van Weleer aan de Oudegracht 290,werfkelder om te luisteren naar nieuwe Utrechtse verhalen over mei.

Moederdag, Hemelvaartsdag, Bevrijdingsdag, Dodenherdenking. De meimaand is gevuld met feest- en herdenkingsdagen. Allemaal dagen met een speciale gebeurtenis die gevierd of herdacht moet worden. Oude tradities en gewoonten, Christelijke tradities en gewoonten, historische gebeurtenissen en vrolijke gezinsfeestjes. Het ene feest serieus en stemmig, het andere feest uitbundig, sommige religieuze feestdagen zijn juist gezellige dagen geworden om samen door te brengen, naar een festival te gaan of om te wandelen of te winkelen.

Dagen die tegenwoordig ook geassocieerd worden met extra vrije dagen en dat is natuurlijk ook al een feestje waard. In de voorleesvoorstelling: 'De Utrechtse meiverhalen', duikt acteur Frans de Wit de geschiedenis in. Hij draagt een aantal eigentijdse meiverhalen voor die, met een speelse knipoog naar het verleden, voor de oudere generatie nog heel herkenbaar zijn en voor de jongere generaties een doorkijkje geven naar de oorsprong en ook het bijzondere van de oude en nieuwe meitradities.

Rasverteller Frans de Wit, werkt op Hemelvaartsdag 18 mei en op Tweede Pinksterdag 29 mei alle feestdagen in één keer af. Dat is wel zo handig, zeker in de huidige tijd, waarin het stilstaan bij het bijzondere of unieke van een speciale dag vaak ondergeschikt is aan het zoeken van vermaak en vertier op een vrije dag.

Met de Utrechtse meiverhalen, heb je meteen meerdere vliegen in 1 klap. Een vrolijk uitje waar je ook nog iets van opsteekt.

Donderdag 18 mei. Aanvang: 20.00 uur. Maandag 29 mei. Aanvang 15:00 uur.

Toegang: Gratis, inclusief koffie en thee.

Je kunt reserveren voor de voorstelling door te bellen naar: 06-45355966 / 030-2102636. Of stuur een e-mail naar: info@salonvanweleer.nl

Meer info? https://salonvanweleer.nl/utrechtsemeiverhalen.html