UTRECHT - Deze week lanceert een campagne rondom bodypositivity. De campagne is opgezet door onderneemster Kanessa Muluneh. Mosi Waterberg uit Utrecht is een van de gezichten van de campagne.

Kanessa Muluneh vertelt hierover: “Ik heb me rot gezocht naar sportkleding die als plussize vrouw past, maar het was onmogelijk deze te vinden. Daarom besloot ik zelf zulke kleding te maken. Ik wil dat het vrouwen siert en inspireert om weer met vertrouwen naar zichzelf te kijken.” Mosie Waterberg werd gefotografeerd in American Football sportoutfit – die zij normaal draagt als teamlid van de 0'30 Wolverines. Het doel van de kledinglijn is om de zelfverzekerdheid van vrouwen een boost te geven door sportieve kleding.

Meer vrouwen met plus size maat

Het aantal vrouwen met een plus size maat groeit al jaren. Ondanks de grote vraag naar plussize kleding, beginnen de grote merken zich hier volgens Fashionunited pas de laatste jaren echt op te richten. Muluneh begon in 2017 met het ontwikkelen, produceren en aanbieden van plus size sportkleding. Ze ontwerpt deze kledinglijn zelf en laat het grotendeels produceren in Zuid-Europa. De kleding onderscheidt zich door als eerste sportlegging een dubbele laag stof toe te voegen om te voorkomen dat er ondergoed te zien is en met koordjes om de legging vast te maken.

Uitbreiding met lingerie en zwemkleding

Het aankomende jaar hoopt Muluneh ook een lingerielijn en zwemkleding aan te kunnen gaan bieden. Sinds de aftrap van haar eerste lijn met sportleggings is er behalve in Nederland ook vraag naar vanuit België, Scandinavië, de VS en Canada. Daarnaast is ze de ontwerpster van alle sportkleding voor de Queens Football League. Dit is de eerste American Football League voor vrouwen in Nederland.

Over Kanessa

Kanessa Muluneh is een mumtrepreneur uit omgeving Amsterdam. Zij is ontwerpster én gezicht van plus size (sport)kledinglijn ‘Kanessa’ die deze maand campagne voert rondom bodypositivity. Meer informatie: https://kanessa.net/