UTRECHT - DL Network Analytics is een Utrechts techbedrijf, opgericht door Loes de Boer en Dmitriy Silov. Zij werkten tot voor kort bij verzekeraar a.s.r. en namen ontslag om de tech startup DL Network Analytics te leiden. Het nieuwe techbedrijf geeft bedrijven nieuwe inzichten door hun organisatie, teams en netwerken te analyseren. DL Network Analytics analyseerde al de teams van diverse bedrijven uit verschillende sectoren, waaronder het hoger onderwijs, IT en de pensioensector.


Het bedrijf brengt in kaart hoe er binnen een organisatie wordt samengewerkt. In één oogopslag is zo duidelijk wie welke rol speelt, wie de (verborgen) talenten zijn, en waar de knelpunten zitten. Dit gebeurt datagedreven en dus objectief. Organisaties krijgen met deze inzichten concrete handvatten voor verbetering van de samenwerking en persoonlijke ontwikkeling.

Inclusie, samenwerking en cultuur
Inclusie, samenwerking en cultuur worden in de toekomst steeds belangrijker. Zo wil de overheid meer vrouwen in de digitale sector. Op dit moment is namelijk slechts 18 procent van de IT'ers in Nederland vrouw. NLdigital en het ministerie van EZK willen dit percentage verhogen naar 50 procent in 2030 en zich uiteindelijk ook richten op diversiteit en inclusie in de brede zin van het woord. Dus ook culturele achtergrond, leeftijd, beperkingen enzovoort. "De IT-sector is een van de sectoren waar inclusie een belangrijke rol speelt. Het doormeten van de (informele) netwerken binnen bedrijven is een tool die hierbij helpt. Het maakt inclusie meetbaar, zodat monitoring kan plaatsvinden en kan worden bijgestuurd", zegt Loes de Boer van DL Network Analytics.