UTRECHT - Zondagmorgen 28 augustus worden vanaf 11.00 's ochtends in de Salon van Weleer, cultuurplaats Utrecht, spannende, ontroerende of raadselachtige verhalen uit de rijke geschiedenis van Utrecht voorgelezen.

Ook Utrecht heeft in de loop der eeuwen zijn steentje bijgedragen aan het ontstaan van legenden, sages, mythes, spookverhalen en historische vertellingen. Het verhaal van de Basilisk van Utrecht, bijvoorbeeld. Wist u dat Amersfoort zijn kei aan een weddenschap van een Utrechtse jonker te danken heeft? En de verhalen houden niet op bij de grens van de stad, de hele provincie wemelt van de sterke verhalen over helderzienden, verschijningen en duivels.

Elke zondagmorgen in de maand augustus komt acteur Frans de Wit daar een aantal van voorlezen, op zijn eigen karakteristieke wijze. Een uur lang (en als u aandringt soms zelfs nog iets langer!) leert u alle details kennen van heksenvervolging, duivelse ontmoetingen, onverklaarbare gebeurtenissen en spoken die onverwacht opduiken.


Kom gezellig luisteren en neem nog een kopje koffie of thee. Die zijn, net als de toegang, helemaal gratis! U bent welkom op de Oudegracht 290, werfkelder, bij alweer een productie van Stichting Gullie in het kader van 900 jaar stadsrechten voor Utrecht.

Het adres: Oudegracht 290 (werfkelder) in Utrecht. Voor reserveringen bel naar: 06-45355966.