BUNNIK - Jenny (Cerian van Gestel) is bioloog en woont met haar gezin in Bunnik. Als scholier vroeg ze al aan klasgenoten om hun handtekening te zetten tegen de kap van het tropisch regenwoud. Na haar studie maakte ze van het voeren van groene acties en campagnes voor een betere wereld haar beroep; ze werkte voor diverse goede doelen. Met guerrilla gardening wordt de grijze openbare ruimte een groene oase. Guerrilla gardeners wippen stoeptegels voor geveltuinen en beplanten de kale grond rond bomen.

Voor Jenny is guerrilla gardening precies waar ze van houdt: lekker met de handen in de aarde, gezellig samen met anderen écht het verschil maken. Na jaren van vrijwillige inzet werd in 2020 een stichting geboren waardoor Jenny zich nu fulltime voor guerrilla gardening kan inzetten. Ze is de auteur van het boek 'Guerrilla Gardening'. Op donderdag 24 maart is Jenny te gast tijdens de BiebTalk van deze maand. In deze BiebTalk vertelt ze meer over dit fenomeen. Doormiddel van voorbeelden van succesvolle guerrilla gardening acties en tips. Natuurlijk is er ook genoeg tijd voor vragen.

Deze online lezing wordt georganiseerd door Bibliotheek Rivierenland en is op donderdag 24 maart. Aanvang: 20:00 uur. Kosten: €3,50 (€2,50- voor leden). De eerste 20 aanmelders krijgen een gratis 'Bloempracht in je boomspiegel zaadzakje' cadeau.

Over BiebTalks
Bibliotheek Rivierenland presenteert in 2022 maandelijks een 'BiebTalk'. Online evenementen die je gewoon vanuit huis kunt bijwonen. Laat je inspireren door 10 inspirerende sprekers over even zoveel thema's.

Meer info: www.bibliotheekrivierenland.nl/biebtalks