UTRECHT - Ooit geweten dat 1596 een rampjaar was voor Utrecht? Was 1672 dat voor de hele Republiek der Verenigde Nederlanden, Utrecht nam daar al driekwart eeuw eerder een voorschot op, met een windhoos die de halve Domkerk deed instorten, een stadsbrand die honderden huizen in de as legde en evenzovele families dakloos maakt, duizenden sterfgevallen door een pest- en een pokkenepidemie, de zoveelste belegering door de Spanjaarden, en een dreigende hongersnood omdat de graanoogst mislukte.


Schepenen en stadswachten deden ondertussen hun uiterste best de stad te vrijwaren van heksen en weerwolven. In rechtbankverslagen uit die tijd is te lezen hoe in een steegje bij de Oudegracht een jonge vrouw werd verscheurd door een man, die ooggetuigen in een wolf hadden zien veranderen. Anderen zagen hoe een weerwolf schapen doodde door de keel open te scheuren met zijn scherpe tanden en klauwen. Als het lukte een weerwolf te vangen, dan eindigde die steevast na een proces op de brandstapel en werd de as naar alle windrichtingen verstrooid om te voorkomen dat de weerwolf kon terugkeren.

Daarnaast deden hardnekkige geruchten de ronde dat er ergens in de oude stad een schat was verborgen door een weerwolf. Een schat die tot op heden niet gevonden is. Wie naar de eeuwenoude schat op zoek wil gaan, kan vanaf 15 februari terecht bij de Salon van Weleer aan de Oudegracht 290 werfkelder, om het Real Live-Game 'De Wolf van Utrecht' te spelen. Een uitdagende game, op ware gebeurtenissen gebaseerd, waarin je informatie bij elkaar moet vergaren door opdrachten uit te voeren en vragen te beantwoorden. Maar: je hebt maximaal 100 minuten de tijd!

Neem een duik terug in de tijd en speel deze game met vrienden, familie, collega's of je team van 4 tot 10 spelers, vanaf 16 jaar. Voor reserveringen bel je naar: 06-45355966 of bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636. Meer informatie is te vinden op de website: https://real-live-games.nl/wolfman/index.html.