UTRECHT - Op 15 februari wordt er een nieuwe loot aan de rijkgevulde stam van Real Live-Games in de Salon van Weleer aan de Oudegracht 290, werfkelder, toegevoegd. Wederom op historische basis geschoeid, net als diverse van de andere 16 groepsspelen die er in deze historische werfkelder te spelen zijn. Na spelen over de moord op de burgemeester Bernt Proys in 1425, of die op de Romeinse tribuun Novius Flavia in het jaar 75, wordt in 'De Wolfman van Utrecht' het rampjaar 1596 belicht en kunnen de spelers op zoek naar de schat van de weerwolf.

Het leven in Utrecht was in die tijd geen pretje, van alle kanten loerde het gevaar: van de Spanjaarden die de stad belegerden, dodelijke ziekten als de pest en de pokken die rondwaarden, dreigende hongersnood door een mislukte graanoogst, maar ook een aanval door een weerwolf werd gevreesd. En wie wil er levend in stukken gescheurd worden door de klauwen en scherpe tanden van een wolfmens? Niemand wist wie zich wanneer in zo'n verschrikkelijk wezen zou veranderen, dus moest je voor iedereen oppassen. Zelfs het vee was niet veilig!

Daarnaast deden hardnekkige geruchten de ronde dat er, ergens, in een werfkelder een schat verborgen zou zijn door een weerwolf, die na gevangenneming op de brandstapel beland was. Die schat is nooit gevonden...

Vanaf 15 februari kan iedereen een poging wagen de schat te vinden in de Salon van Weleer in het Real Live-Game 'De Wolfman van Utrecht', door opdrachten te vervullen en vragen te beantwoorden, waar zij 100 minuten de tijd voor krijgen. Dit spel kan gespeeld door 4 tot 10 personen: vriendengroepen, families, collega's vanaf 16 jaar. Koffie en thee zijn inbegrepen.

Reserveren kan door te bellen naar: 06-45355966 of naar de Salon van Weleer: 030-2102636. Of stuur een e-mail naar info@salonvanweleer.nl.

Bezoek voor meer informatie de website: https://real-live-games.nl/wolfman/index.html