UTRECHT - Vandaag drie jaar geleden vond in Utrecht een aanslag plaats op willekeurige reizigers in een tram op het 24 Oktoberplein. Vier mensen kwamen om het leven, meerdere mensen raakten gewond. De aanslag heeft diepe sporen nagelaten bij nabestaanden en direct betrokkenen. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag hangt vandaag de vlag halfstok voor het Huis van de provincie en de tramremise in Nieuwegein.


Gedeputeerde Arne Schaddelee is deze ochtend aanwezig bij de herdenkingsbijeenkomst op het 24 Oktoberplein. Belangstellenden zijn de hele dag welkom om te herdenken op het 24 Oktoberplein.

Gedeputeerde Schaddelee: "De tramaanslag schokte ons allemaal, de inwoners van stad en regio en het hele land. En ook de collega's, de betrokken trambestuurder, verkeersleiders, trammonteurs, medewerkers calamiteitendienst en vele andere collega's van vervoerder U-OV en het trambedrijf van de provincie Utrecht. Iedereen heeft een eigen onuitwisbare herinnering aan deze dag. Dat herdenken we vandaag."