BILTHOVEN - Liefhebbers van a-capellamuziek kunnen op vrijdag 30 juni hun hart ophalen. In de Zuiderkapel in Bilthoven is vrouwenensemble Focaliber te horen. Het programma begint om 20 uur en is deels interactief: het publiek mag zelf ook aan de slag met vocale muziek.

Focaliber is een vrouwenensemble dat momenteel tien leden telt. Het koor repeteert elke twee weken in Amersfoort onder leiding van dirigent en zanger Patrick Pranger. Van de leden wordt verwacht dat ze de muziek thuis instuderen, zodat er tijdens de repetities alle ruimte is om aan klank en interpretatie te werken.

Zowel de dirigent als de koorleden houden niet van platgetreden paden en laten zich graag uitdagen. Dat is ook terug te horen tijdens de zomerpresentatie op 30 juni, waar het thema “A new song” centraal staat. Focaliber zingt onder meer de prachtige vertolking van Psalm 122 van Arvo Pärt, de “Sonnenaufgang” uit het romantische “Erlkönigs Tochter” en het meditatieve “An Alleluia Super-Round”.

Na het optreden van het vrouwenensemble mogen de bezoekers zelf ook van zich laten horen: tijdens het interactieve gedeelte van de avond ervaren ze hoe het is om een muziekstuk a capella in te studeren. Na afloop is er volop de gelegenheid om met elkaar na te praten en de koorleden te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Om zo veel mogelijk mensen de kans te geven om kennis te maken met Focaliber en te genieten van de muziek, wordt er geen entree gevraagd. Het koor vraagt wel een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten. Ook is het mogelijk om vriend te worden van Focaliber.

Zie www.focaliber.nl voor meer informatie.