UTRECHT - Wordt het een lange hete zomer? Of blijft het regenen? Hoe dan ook zit u in de romantisch ingerichte werfkelder van de Salon van Weleer altijd goed! Warm en droog hoe hard het ook geregend heeft of heerlijk koel na een verzengend hete zomerdag.

En zoals altijd heeft de Salon van Weleer iets bijzonders aan te bieden. Een heerlijke avond voorgelezen worden uit een boek dat nog niet eens verschenen is! Zo krijgt u al een exclusief voorproefje van 'Een stukje rijden', het 40e fictieboek in 8 jaar tijd van schrijver Gert van Veen. Na de spannende memoires van Belle de Fleurdelis, 19e-eeuwse vrouwelijke Sherlock Holmes en de avonturen van Harrie van der Voort die, tegen het decor van de hedendaagse politieke ontwikkelingen, zich opwerkt van politie-inspecteur tot hoofdcommissaris door allerlei misdaden op te lossen, zijn nu de herinneringen van Van Veen zelf aan de beurt.

Sinds de jaren 70 en 80 konden steeds meer mensen zich een auto veroorloven en trokken zij eropuit: naar pretpark en dierentuin, een lang weekend weg, of met het gezin op vakantie naar het buitenland. Van Veen noteert zijn observaties vanaf de achterbank, traditionele uitkijkpost voor de kinderen. De ups en downs van de trips en reizen op vaak hilarische wijze verteld.

En beschermt hij zijn teksten voor publicatie normaliter als een havik, deze keer kunt u al voor het boek verschenen is genieten van enkele langere fragmenten, voorgelezen als altijd door acteur/voorlezer Frans de Wit met sfeervolle begeleidende beelden op groot scherm.

Voor de voorstellingen op 12 en 19 juli kunt u nu al reserveren door te bellen naar 06-45355966 / 030-2102636. Of stuur een e-mail naar: info@salonvanweleer.nl. Meer informatie vindt u op de website: https://salonvanweleer.nl/utrechtsezomeravondverhalen.html.