UTRECHT - Het Zoete Vergif, een episch verhaal over 'gewone mensen', in de Salon van Weleer

Op drie zomerse avonden in juli leest acteur/verteller Frans de Wit in de Salon van Weleer aan de Oudegracht 290 werfkelder het verhaal 'Zoete Vergif' van Gert van Veen voor. Het volgende deel in de reeks verhalen uit Utrecht van zijn hand. Na Halloween-, Kerst-, Valentijns-, Paas- en Meiverhalen nu een zomers verhaal over twee gewone mensen, Els en Henk, en hoe een gewoon leven epische proporties aan kan nemen.

Het verhaal begint in de vroege jaren zestig, als Els maar al te graag een vriendje en verkering wil, maar niet ingedeeld wil worden bij de 'snollen'; zij die 'het' al gedaan hebben. Op het eindexamenfeest lukt het eindelijk haar Henk te verschalken, maar raakt ze daarna ook direct zwanger. Een huwelijk is onvermijdelijk. Voor wie die tijd heeft meegemaakt zeer herkenbaar, evenals wellicht hoe het verhaal verder gaat. Dat houden we nog even geheim, maar zoals altijd in het werk van Gert van Veen zijn er volop onverwachte ont- en verwikkelingen. De doorleefde vertelstem van Frans de Wit maakt het een genot om naar te luisteren. Daarnaast zal Wilma Paalman tweemaal een intermezzo verzorgen in de vorm van een tekst van Gert van Veen, gezongen op een nocturne van Chopin.

De avonden vinden plaats op 8, 15 en 22 juli om 20.00 uur. De toegang is als altijd gratis, evenals koffie en thee. Onze charmant ingerichte werfkelder zorgt voor verkoeling op een warme zomeravond, samen met een goed verhaal, mooie muziek en een fijn publiek. Reserveren kan via telefoonnummer of stuur een e-mail naar info@salonvanweleer.nl.

Ga voor meer informatie over de voorstelling naar de speciale website: https://salonvanweleer.nl/utrechtsezomeravondverhalen.html