NIEUWEGEIN - De Voorburgse club V.C.C. levert 4 spelers voor het Oranje cricketteam dat op woensdag 2, vrijdag 4 en maandag 7 juni speelt tegen Ierland in Utrecht speelt.

Bas de Leede, Logan van Beek, Philippe Boissevain en Vivian Kingma van V.C.C maken deel uit van de selectie van coach Ryan Campbell die uit totaal 15 spelers bestaat.

De complete selectie ziet er als volgt uit:
Pieter Seelaar (captain, V.O.C.), Scott Edwards (V.O.C.), Max O’Dowd (V.O.C.), Bas de Leede (V.C.C.), Logan van Beek (V.C.C.), Philippe Boissevain (V.C.C.), Vivian Kingma (V.C.C.), Stephan Myburgh (Punjab CCR), Saqib Zulfiqar (Punjab CCR ), Ben Cooper (V.R.A.), Tobias Visée (H.B.S.), Musa Nadeem Ahmad (HCC), Timm van der Gugten (UK), Fred Klaassen (UK), Brandon Glover (UK).

De serie van drie wedstrijden is te zien op Ziggo Sport: het is voor het eerst dat cricket live op televisie wordt uitgezonden in Nederland, met Nederlands commentaar.

Het drieluik tegen Ierland is het eerste in een reeks van negen wedstrijden die in 2022 in Nederland wordt gespeeld tegen Engeland, Pakistan en West-Indië. Deze duels maken onderdeel uit van de ICC Men’s Cricket World Cup Super League (CWC Super League), die van belang is in het kwalificatieproces voor het WK van 2023 in India. De CWC Super League is de hoogst mogelijke ICC-competitie binnen het cricket en het is dan ook heel bijzonder dat Nederland als ‘klein’ cricketland meespeelt met de top-12 van de wereld.

Uitzendtijden Nederland – Ierland op Ziggo Sport:
Woensdag 2 Juni: Nederland – Ierland; start 10.30
Vrijdag 4 Juni: Nederland – Ierland; start 10.30
Maandag 7 Juni: Nederland – Ierland; start 10.30