VEENENDAAL - GVVV heeft uitgerekend tegen het hoog geklasseerde AFC de eerste overwinning van het seizoen weten te pakken. De Amsterdammers wisten nauwelijks door de Veenendaalse muur heen te beuken en kregen twintig minuten voor tijd het deksel op de neus (1-0).

Bij winst had de ploeg van Ulrich Landvreugd de tweede plaats vaster in handen kunnen hebben, maar het zat er bij GVVV nooit in. De organisatie stond goed bij de thuisploeg en de gasten kregen pas kort voor rust hun eerste kans welke niet was besteed aan Cody Klaver. GVVV was in de tegenstoot zelfs gevaarlijker dan AFC.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld en uiteindelijk werd het geduld van de thuisploeg beloond. Rechtsbuiten Justin Spies haalde vanaf de rand van het strafschopgebied hard uit en die 1-0 wist de ploeg tot het eind van de wedstrijd vast te houden.