SOEST - Al ruim 1.200 enthousiaste wandelaars hebben zich ingeschreven voor deelname aan de 4e editie van het Soester Wandelweekend. Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus wandelen zij een route van 10, 20 of 30 km in de prachtige omgeving van Baarn en Soest. Van de tot nu toe ingeschreven deelnemers gaat de grootste groep voor de 20 km op zaterdag én zondag. Naar verwachting zullen in totaal 4.000 wandelaars deelnemen aan het door Le Champion in samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn georganiseerde wandelweekend. Inschrijven kan via www.soesterwandelweekend.nl.

Natuur en bezienswaardigheden

Op zaterdag genieten de wandelaars van de Baarnse Bossendag en op zondag staat de Soester Duinendag op de agenda. Op beide dagen ontdekken de wandelaars afwisselende natuurgebieden en historische bezienswaardigheden. De routes brengen de deelnemers onder meer door het bos, over de bloeiende paarse heide, langs Paleis Soestdijk en over de indrukwekkende Vliegbasis Soesterberg, waar op zaterdag 21 augustus ook de profrenners van de Vuelta overheen zoeven.

Minivakantie in de omgeving

Het Soester Wandelweekend leent zich uitstekend voor een zomers weekendje weg in eigen land. In het weekend van 20 en 21 augustus bieden verschillende hotels in de omgeving een speciaal arrangement aan. Ideaal voor deelnemers die op beide dagen mee willen wandelen. De organisatie tipt wandelaars dit snel te doen, omdat het een populair vakantieweekend is.

Deelnemers steunen het goede doel

Het goede doel van het Soester Wandelweekend is voor het tweede jaar op rij Teamuitbehandeld.nl, dat via een platform hulp biedt aan uitbehandelde patiënten en hun familieleden. Deelnemers aan het Soester Wandelweekend maken dankzij hun vrijwillige donaties aan Teamuitbehandeld.nl de wandelbeleving nog specialer.

Inschrijven

Inschrijven voor een van afwisselende routes van de 4e editie van het Soester Wandelweekend is t/m maandag 8 augustus mogelijk via www.soesterwandelweekend.nl.