SOEST - Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus staat de 5e editie van het Soester Wandelweekend op de agenda. Inmiddels staan al ruim 1.500 enthousiaste wandelaars ingeschreven voor dit unieke wandelevenement. Meer dan de helft van de ingeschreven deelnemers kiest voor een weekend inschrijving en wandelt beide dagen. Daarnaast is de 20 km route de populairste afstand. Sportorganisatie Le Champion verwacht ruim 4.000 deelnemers aan de start. Inschrijven voor 6, 10, 20 of 30 km is mogelijk via www.soesterwandelweekend.nl.

Wandel twee unieke routes

Op beide dagen is de start- en finish op het Gildeterrein in Soest, een week voorafgaand aan de jaarlijkse Gildefeesten. Deelnemers kunnen er voor kiezen om 1 of 2 dagen mee te wandelen. Op beide dagen is er keuze uit 6, 10, 20 of 30 km en ontdekken de wandelaars afwisselende natuurgebieden en historische bezienswaardigheden. Wandelende natuurliefhebbers mogen dit weekend niet missen.

De zaterdag kenmerkt zich als de Baarnse Paleisdag. Deze dag brengt wandelaars door het Baarnse Bos, langs Paleis Soestdijk en door het historische centrum van Baarn.

De Soester Duinendag brengt deelnemers over Landgoed De Paltz, overweldigende zandvlaktes, door de Korte Duinen en de Lange Duinen en beklimt het Soester Hoogt.

Voor de ultieme beleving van het Soester Wandelweekend kiezen deelnemers voor een weekendwandeling. In twee dagen wordt de veelzijdigheid van Soest en Baarn ontdekt en kunnen deelnemers zich verwonderen over het prachtige stuk natuur dat verscholen ligt in deze omgeving. Een speciaal verblijfsarrangement biedt de mogelijkheid om van het Soester Wandelweekend een sportief weekend weg te maken.

Inschrijven

Wandelaars kunnen zich t/m 7 augustus inschrijven via www.soesterwandelweekend.nl. Op de dag zelf inschrijven is voor dit evenement niet mogelijk. Deelnemers kunnen kiezen om het hele weekend te wandelen of op een van beide dagen. Bij inschrijving kan een vrijwillige donatie worden gedaan voor het goede doel, De Levensclub.