ALKMAAR - RSC Anderlecht heeft het trainingskamp in Alkmaar afgesloten met twee gelijke spelen. Tijdens besloten oefenwedstrijden speelde men allereerst op het terrein van Alkmaarsche Boys, alwaar men de gehele week trainde, met 1-1 gelijk tegen FC Utrecht. Later op de dag speelde de Belgische topclub met dezelfde cijfers gelijk tegen AZ in Dirkshorn.

Anderlecht arriveerde afgelopen maandag in Alkmaar en trainde dagelijks op de velden van Alkmaarsche Boys en in de naastgelegen sportschool Fit For Free. Dit was tot stand gekomen na een samenwerking tussen de Alkmaarse amateurclub en PR Sport voor de komende jaren. Voorzitter Michel Kuijpers van Alkmaarsche Boys vertelde maandag daarover " Doel is om uiteindelijk straks een compleet trainingscomplex te creëren voor profclubs waarbij alles gefaciliteerd is. Uiteindelijk willen we volgend jaar proberen om in de maanden juni, juli en augustus meer profclubs deze kant op te krijgen.”

Onder prima omstandigheden beleefde de ploeg van trainer Vincent Kompany de gehele week die zaterdag werd afgesloten met twee oefenwedstrijden. Op het complex van Alkmaarsche Boys eindigde een besloten oefenwedstrijd tegen het FC Utrecht van trainer Renè Hake in 1-1. Adrian Dalmau bracht de Utrechters kort voor rust aan de leiding, maar tien minuten voor tijd zorgde Lucas Stassin voor de gelijkmaker voor Anderlecht.

Een paar uur later kwam de Belgische recordkampioen in Dirkshorn opnieuw in actie, nu tegen AZ. De Alkmaarders verzuimden op voorsprong te komen toen Jesper Karlsson een strafschop miste waarna Anderlecht kort voor rust wel scoorde via Francis Amuzu. Een kwartier voor tijd zorgde Zakaria Aboukhlal voor de gelijkmaker waardoor ook dit duel in 1-1 eindigde.

Voorzitter Wouter Vandenhaute van Anderlecht roemde tijdens de rust van de eerste wedstrijd de uitstekende trainingsaccommodatie en de warme sfeer waarin men was terecht gekomen bij Alkmaarsche Boys.