UTRECHT - Tussen 19 en 21 augustus is de wielertop in Nederland voor La Vuelta Holanda. Voor de derde keer start de Ronde van Spanje in het “buitenland”. Met drie schitterende etappes worden maar liefst 34 Nederlandse parcoursgemeenten aangedaan. Dit belooft een groot feest te worden. Omdat het een evenement in de openbare ruimte is, heeft dit gevolgen voor de bereikbaarheid van alle gemeenten waar de Vuelta doorheen gaat.


Tijdens de eerste etappe op vrijdag 19 augustus koersen de renners met een ploegentijdrit van circa 23 kilometer door de straten van de Domstad. De teams starten bij de Jaarbeurs en fietsen vervolgens oostwaarts door de binnenstad.

De tweede etappe kop zaterdag 20 augustus is een 183 kilometer lange rit van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Tijdens die rit komt het peloton bij Rhenen onze provincie binnen. Vervolgens rijden de wielrenners via de gemeenten Renswoude, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Leusden, Amersfoort, Soest, Zeist en De Bilt richting de finish op het Utrecht Science Park.

Kijk voor de bereikbaarheid en mogelijke wegafslutingen op de website van de Provincie Utrecht of op de website van de gemeente.