UTRECHT - NIEUWEGEIN - Het Nederlandse nationale mannen cricketteam speelt op woensdag 2, vrijdag 4 en maandag 7 juni in Utrecht tegen Ierland. Deze serie van drie eendaagse wedstrijden is te zien op Ziggo Sport: het is voor het eerst dat cricket live op televisie wordt uitgezonden in Nederland, met Nederlands commentaar.

Het drieluik tegen Ierland is het eerste in een reeks van twaalf wedstrijden die in 2021 en 2022 in Nederland worden gespeeld. In 2022 speelt Nederland thuis tegen Engeland, Pakistan en West-Indië. Deze duels maken onderdeel uit van de ICC Men’s Cricket World Cup Super League (CWC Super League), die van belang is in het kwalificatieproces voor het WK van 2023 in India. De CWC Super League is de hoogst mogelijke ICC-competitie binnen het internationale cricket. Het is dan ook heel bijzonder dat Nederland als relatief klein cricketland meespeelt met de top-12 van de wereld.

Milena van Not, directeur van de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond:
“Oranje speelt al een aantal jaar mee op het hoogste niveau van de wereld. En wij zijn heel blij dat deze wedstrijden vanaf nu ook live te volgen zijn bij Ziggo Sport voor alle cricketfans in Nederland; zeker omdat er momenteel geen publiek bij de wedstrijden aanwezig kan zijn. Maar natuurlijk ook om nieuwe mensen kennis te laten maken met onze sport. De live uitzendingen passen goed in onze strategie op weg naar meer fans en natuurlijk uiteindelijk ook meer spelers. Zo zijn bijna al onze wedstrijden uit de Topklasse mannen en Hoofdklasse vrouwen ook live te volgen via online streaming”.

Uitzendtijden Nederland – Ierland op Ziggo Sport
Woensdag 2 Juni Nederland – Ierland start 10.30
Vrijdag 4 Juni Nederland – Ierland start 10.30
Maandag 7 Juni Nederland – Ierland start 10.30