SPAKENBURG - Tweededivisionist Spakenburg, de verrassing van het bekertoernooi in het vorige seizoen, heeft ook in de eerste ronde alweer voor een stunt gezorgd door Helmond Sport terug te wijzen.

Spakenburg presteerde vorig seizoen iets heel bijzonders, door als derde amateurclub ooit de laatste vier van het bekertoernooi te bereiken. In de halve finale maakte PSV uiteindelijk een einde aan het sensationele verhaal van de "blauwen". Dinsdag hoopte Helmond Sport direct een punt achter de aspiraties van Spakenburg te kunnen zetten.

De nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie kwam op een vroege voorsprong, via een volley van Peter van Ooijen. Spakenburg gaf zich echter niet zomaar gewonnen en Floris van der Linden, die vorig seizoen topscorer van het toernooi werd met vijf goals, kopte de gelijkmaker tegen de touwen. De wedstrijd ging hierna richting een verlenging, maar in blessuretijd maakte Ahmed El Azzouti op aangeven van Van der Linden de 2-1 en daarna zorgde Sam van Huffel ook nog eens voor een 3-1 eindstand.