UTRECHT - De dames van De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht staan voor de derde keer op rij in de halve finale van de nationale beker. Zaterdag 10 februari (om 20u) speelt de ploeg van coach Vera Koenen in de Galgenwaard tegen Djopzz Zwolle Topvolleybal.


De route naar deze halve finale was een ware slijtageslag. In de achtste finales wisten de Utrechtse dames de regerend landskampioen Friso Sneek met 3-2 te verslaan in het hol van de leeuw. En de kwartfinale kende een vergelijkbaar scenario: 3-2 winst in en tegen Sliedrecht, de regerend bekerkampioen.

De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht zal zich nogmaals als reuzendoder moeten opstellen als Zwolle op bezoek komt. Dit seizoen werd namelijk al twee keer verloren van de huidige nummer vier uit de eredivisie. Lichtpuntjes voor de Utrechtse dames zijn het feit dat ze bewezen ware cupfighters te zijn, én het plotselinge bericht dat de Zwolse sterspeelster Susan Schut per direct is overgestapt naar de Duitse topclub Schwerin. Een aderlating voor de ploeg van Pascal Veneman, maar nog altijd een zeer pittige kluif voor de Utrechtsen om die felbegeerde bekerfinale te bereiken.