UTRECHT - In Sneek werd vandaag het eerste duel in de finalereeks om het landskampioenschap gespeeld. In de best of three serie begon Friso Sneek met een 3-0 overwinning overtuigend (25-19, 25-21, 25-17). Het finale affiche is een kopie van vorig jaar, met regerend landskampioen Sneek als duidelijke favoriet.

De Utrechtse volleybalsters, de nummer zes uit de reguliere competitie, hadden zich knap geplaatst voor deze finale door Sudosa/Desto en Apollo 8 uit te schakelen in respectievelijk de kwartfinale en de halve finale. Vandaag kwam de ploeg van Vera Koenen in elke set op voorsprong, maar zag het Sneek steeds bijtijds de schade herstellen en overtuigend de setwinst pakken. In de eerste set kreeg Utrecht een grote klap te verwerken toen het spelverdeelster Ana Rekar met een ogenschijnlijk zware knieblessure zag uitvallen. Na een verkeerde landing greep ze direct naar de linkerknie en na een korte behandeling op het veld werd ze onder luid applaus weggedragen.

Vervanger Robin van de Velde speelde overigens een prima wedstrijd en mag zich gaan voorbereiden om ook in de tweede wedstrijd het spel voor Utrecht te verdelen.
Die tweede wedstrijd stond gepland op zondag 5 mei. Vanwege het samenvallen met de thuiswedstrijd van FC Utrecht is echter geen toestemming gegeven door de autoriteiten.

De wedstrijd wordt vermoedelijk vervroegd naar zaterdagmiddag 4 mei. Dit moet echter nog bevestigd worden als speeldag inclusief aanvangstijd. De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht zal deze thuiswedstrijd, ongetwijfeld weer ondersteund door de trouwe aanhang, moeten winnen om nog kans te houden op de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis.