EMMEN - Na zeven wedstrijden zonder zege heeft FC Utrecht voor het eerst onder trainer Rene Hake een driepunter kunnen bijschrijven. Door FC Emmen met 2-3 te verslaan drukte men gelijk de Drentse ploeg nog dieper in de zorgen.

Halverwege de eerste helft zette Eljero Elia FC Utrecht op een 0-1-voorsprong. Het doelpunt van de aanvaller was zijn eerste in dienst van de Utrechters. Toch ging FC Emmen met een voorsprong rusten. Vijf minuten na de goal van Elia schoot de Peruaan Araujo een vrije trap van zo'n twintig meter schitterend in de kruising en vlak voor rust was de 2-1 van Bernadou misschien nog wel mooier. De Fransman ramde van grote afstand via de binnenkant van de paal raak. Bernardou had eerder ook al de lat geraakt, iets wat Kerk ook namens FC Utrecht deed.

FC Utrecht leek te beseffen dat er eindelijk gewonnen moest worden en ging ten aanval. Dat resulteerde na een uur spelen in de 2-2 van Joris van Overeem na een voorzet van Kerk. Een kwartier voor tijd werd Adrian Dalmau de matchwinnaar toen ook hij, wederom op aangeven van Kerk, zijn eerste goal van dit seizoen maakte: 3-2. FC Emmen kreeg nog kansen op de gelijkmaker, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven waardoor men met vijf behaalde punten hekkensluiter blijft. FC Utrecht dat pas zijn derde zege van het seizoen behaalde staat in de middenmoot met zestien punten.