UTRECHT - Vanwege de grote interesse en de aangekondigde versoepelingen zijn er extra startbewijzen beschikbaar gekomen voor het Soester Wandelweekend. Een kleine 3 weken na de opening van de inschrijving is er in overleg met de betrokken instanties besloten het deelnemerslimiet te verhogen. Wandelaars kunnen zich op zaterdag 21 en zondag 22 augustus 2021 verwonderen over de prachtige omgeving die Soest en Baan rijk is. Het Soester Wandelweekend vindt dit jaar plaats in een aangepaste vorm, waardoor de 3,5 km en de 30 km eenmalig komen te vervallen. Er kan dagelijks gekozen worden voor een afstand van 10 of 20 km. Kijk voor meer informatie op www.soesterwandelweekend.nl.

Afwisselende wandelroutes
Wandelaars kunnen twee dagen volop genieten van de prachtige omgeving van Baarn en Soest, dat voor maar liefst 40% uit natuur bestaat. Op zaterdag staat de Baarnse Bossendag op het programma. Deze dag brengt wandelaars door het Baarnse Bos, over brede beukenlanen en langs Paleis Soestdijk. De 20 km route gaat verder door de bossen van Baarn en Lage Vuursche, over Landgoed Pijnenburg en langs prachtige heidegebieden die in augustus volop in bloei staan. Op zondag worden de deelnemers verrast door de overweldigende zandvlaktes, Landgoed De Paltz en de indrukwekkende Vliegbasis Soesterberg. De start en finish is beide dagen op het Gildeterrein in Soest.

Vakantie in eigen land
Maak het Soester Wandelweekend compleet met een overnachting in de omgeving van Soest. In het weekend van het Soester Wandelweekend bieden verschillende hotels een speciaal verblijfsarrangement aan. Overnacht dichtbij de start- en finishlocatie van het Soester Wandelweekend en maak er een minivakantie van in Soest en Baarn. De hotels en campings die een speciaal arrangement aanbieden zijn onder andere Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Camping De Zeven Linden en Duynparc Soest.

Nieuw goed doel voor het Soester Wandelweekend
Teamuitbehandeld.nl is het nieuwe goede doel van het Soester Wandelweekend. Het is een harde boodschap als je te horen krijgt dat jij of een dierbare (naaste) is uitbehandeld. Teamuitbehandeld.nl wil een overzichtelijk platform bieden aan uitbehandelde patiënten, hun partners, ouders en gezinsleden die behoefte hebben aan hulp. Bij inschrijving kunnen wandelaars een vrijwillige bijdrage doen aan Teamuitbehandeld.nl

Inschrijven
De inschrijving voor de derde editie van het Soester Wandelweekend is inmiddels geopend. Wandelaars kunnen zich inschrijven via www.soesterwandelweekend.nl. Tijdens deze editie wordt er gestart in verschillende tijdsloten. De inschrijving is geopend t/m maandag 9 augustus of tot wanneer het deelnemerslimiet is bereikt.