DEN BOSCH - FC Den Bosch is 2023 begonnen met een flinke zeperd. In de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht ging de ploeg van trainer Jack de Gier met forse cijfers onderuit.

Met zijn allereerste doelpunt in het betaald voetbal bracht Julliani Eersteling de bezoekers op voorsprong in de 25ste minuut. De verdediger stond op de juiste plek om te profiteren in een scrimmage. Vlak voor de rust miste Christopher Mamengi een gigantische kopkans op een volgende treffer, maar die misser werd de Utrechtse beloften niet fataal.

In de tweede helft breidde Derensili Sanches Fernandes de marge uit na een counter. Daarna kopte Joey Konings de aansluitingstreffer binnen, maar bracht Fernandes de marge weer op twee met een schot van grote afstand, toen keeper Wouter van der Steen mijlenver zijn doel uit was gekomen. Het slotakkoord was voor de talentvolle Mees Rijks in de blessuretijd: 1-4.