UTRECHT - FC Peuter Profs biedt voetbal voor jongere kinderen. Omdat deze jonge groep kinderen extra en bijzondere aandacht nodig heeft doen we dat in kleine groepen. De trainingen worden gegeven door ervaren trainers uit het profvoetbal en professionals. Sociale bewogenheid en integriteit staan bij hen voorop.


De trainingen worden gegeven in twee groepen bestaande uit de leeftijdscategorieën van 2 en 3 jaar, en van 4 tot en met 7 jaar. De kinderen worden in deze twee groepen opgesplitst zodat we ze de best mogelijke voetbalervaring mee kunnen geven. Er wordt in de trainingsopzet en -duur rekening gehouden met de leeftijd van het kind.


Momenteel worden deze activiteiten in diverse steden en gemeenten uitgevoerd, zoals Amsterdam, Arnhem en Nijmegen.


Samenwerking in Utrecht


Het doel van FC Peuter Profs is om zoveel mogelijk jonge kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met samen bewegen en sporten op verschillende manieren. Immers, sport en bewegen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van peuters.


Uiteindelijk zal deze ontwikkeling bijdragen aan verschillende domeinen. Ten eerste zal het kind zelf beter leren bewegen en gestimuleerd worden om later ook te gaan sporten. Dat is goed voor de gezondheid, nu en in de verre toekomst. Ten tweede zal het gezin zelf als geheel ook gaan groeien. Omdat de activiteiten inclusief zijn – voor iedereen bereikbaar en toegankelijk – zullen verschillende sociale klassen met elkaar in contact komen en blijven.


De inclusiviteit van de activiteit wordt gewaarborgd omdat wij onze activiteiten in het aanbod van de U-Pas willen onderbrengen. Wij willen vooral nadruk leggen op deze kinderen in de werving, maar niet zonder deelname voor andere kinderen te verhinderen.


Omdat alle kinderen naar school gaan is dit een mooie directe ingang. Wanneer docenten ouders informeren over deze mogelijkheden wordt er op een vertrouwenwekkende wijze het contact gemaakt en kunnen wij samen met de scholen de nodige beweging bieden aan de kinderen. Graag zouden wij dit via digitale wegen, zoals de ‘ouderapp’ delen. Het gaat dan om de groepen 1 tot en met 4.


Kinderen die naar de voorschoolse opvang gaan kunnen we zelfs nog eerder via deze weg bereiken.

De consultatiebureaus kunnen ook een weg vormen in het bereik.


Naast het onderwijs zien we ook kansen om via het sociale netwerk van de Amsterdamse Buurtteams ouders bereiken.


Het gezamenlijk doel om kinderen uiteindelijk structureel te laten sporten kunnen we alleen samen bereiken. We leggen daarom graag contacten met de scholen, voorschoolse opvang en de Sociale Wijkteams. De digitale informatiepakketjes kunnen wij aanleveren.