ROTTERDAM - FC Utrecht, zevende in de stand van de eredivisie, heeft in een duel met veel irritaties over en weer medesubtopper Sparta (zesde) op Het Kasteel verslagen: 0-3.

Sparta wist voor rust aanvallend niet veel uit te richten. FC Utrecht kreeg counterend via Douvikas kansen, maar de Griekse spits schoot eerst op Olij af en miste even later finaal.Verschueren, die naast mikte, deed als enige Spartaan een serieuze doelpoging.

Auassar gaf na rust Klaiber een beuk en kreeg terecht rood van scheidsrechter Kooij.Van Crooij trof de paal met een vrije trap en Lauritsen raakte in de rebound de lat. Een onderbreking, nadat er uit het publiek voorwerpen op het veld werden gegooid, maakte het duel nog vervelender. FC Utrecht kon lange tijd niet veel met de nmerieke meerderheid. Pas na de openingstreffer van Jensen kreeg men nog meer ruimte en sloegen Boussaid en Descotte toe.